7 Kasım 2006

kuru kuruya hac olmaz!

Allah nasip ederse bu sene haccımızı yapmaya niyet ettik. nasılsa burdayız deyip ertelemek olmaz. seneye kim ölee..kim kalaa..


bahsettiğim üzere bayramda Medinedeydim, orda türkiyeden gelen bir tanıdığımızla oturmuş sohbet ederken konu hac yapmaya gelince arkadaş geçen sene yaptığı hacdan bahsetmeye başladı. ama düşündüğünüz gibi değil, mevzu bahis olan hac yapmanın lezzeti, zor yönleri gibi şeyler değil. mevzu alışveriş..kime ne almışlar ne kadar almışlar...diye uzayıp gidiyor alışveriş listesi..bizimde hac yapmaya niyet ettiğimizi biliyorlar ve konuyu bir tavsiyede bulunarak noktalıyorlardı.



"biz sırf gümüşlere 600 dolar verdik. tabi başka şeylerde aldık, hem de bir sürü..öyle kuru kuruya hac olmaz, sizde alacaksınız yani"



orda da diyecek bir şey bulamamıştım, burda da bulamıyorum..

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Aman ha Siyah Zambak Kuru kuruya hac olmaz diyenlerin sözüne bakarak sakın sakın işi sulandırmayalım

Adsız dedi ki...

sevgili siyah zambak
sen ne güzel diyarlarda oyuruyorsun öyle yemek sitelerinde dolaşırken tevafuk tıklaya tıklaya yolum sana çıktı senin profilinide okuduktan sonra ortak duygularımızın olduğunu anlayınca sana yorum yazmak geldi içimden bende adapazarında oturuyorum gerçi eşimin işi dolayısıyla allah nereyi nasip ettiyse birsüreliğine orayı hizmet yeri biliyoruz benim 3 güzel kızım var
yazılarını okurken öyle heyecanlandımki sanki bende oralarda gibiydim bu sene eşimin umreye gitme gibi bir olayı oldu ama ben henüz yeni doğum yaptığım için gidemedi aslında bensiz gitmesini pek istemedim inşallah
allah beraber nasip eder dedim biraz uzun olmuş hakkını helal et bize ogüzel diyarlardan bol bol dua et
segi ve saygılarımla
serap

Ebrûlî dedi ki...

Hem vakit hem nakit ziyanı :)

Hacca gidenlerin ufak hediyeler getirmeleri güzel aslında ama abartılmadan. Zemzem, hurma, taze misvak en güzel hediyeler... gidemeyenlerin gitme arzusunu artırıyor, bir de dua alıyor tabi getiren "Allah tekrarını nasib etsin" diye ;)

Ali Kahya dedi ki...

bence en iyi cevap "madem kuru kuru olasın diyorsunuz, buyrun yaş yaş olsun" deyip bir bidon zemzemi üstlerine boca etmeliydiniz. belki zemzemden nasiplerini alırlardı. yoksa zemzem de mi boşa giderdi?

tahin dedi ki...

"Kuru kuruya olmaz tabii, hep beraber islatalim" derdim sanirim ben olsaydim:P

Ben hediye istemem, ama dua isterim:) Orada yapilan dualar cok makbuldur malum, inshallah gitmeden haber ederseniz mail atmak isterim size.

Tabii kabul ederseniz:)

Siyah Zambak dedi ki...

mehmet abi,
elbette bu gibi laflara dikkate alacak değilim..

serap,
tanıştığımıza memnun oldum,ziyaretine çok sevindim, ne güzel üç tane kızın varmış, kız çocuklarını çok severim,allah bağışlasın..rabbim nasip ederde inşaallah sizde buralara gelirsiniz, bütün isteyenlere nasip etsin allah..ziyaretinin devamınıda beklerim

ebruli,
çok haklısın, nakiti bilememde vakit hususu daha önemli bence,namaz biter bitmez koşarak alışverişe gidenler vardı maalesef..

ali bey,
iyi olurdu da ama dediyiniz gibi bu seferde zemzem israfı olurdu heralde:)

tahin,
beklemediğim anlarda beklemediğim insanlardan beklemediğim şeyler duyduğum zaman nutkum tutulur, sonradan da keşke şöyle deseydim derim:)

haberiniz olur zaten, artık dua listesini mail atarsın:) bende senin için memnuniyetle dua ederim inşaallah..

suveyda dedi ki...

ben gümüş istiyorum, yüzükler olsun tabi, kolyeyede hayır demem, bi adet tesbi en güzelinden oda, seccade, güzel boncuklar varmış orda, onlardanda isterim, takı yapacam ,hurma isterim, zemzem isterim, başka ne varki orda hatırlatsana bi:))

ALLAH'ım YARABBİM sen bana akıl ver.Hepsinden feragat edip bende oyumu duadan kullanıyorum.
nasılsa almayacan onları bana:)

Ali Kahya beyin çözümünü tuttum, söylemeden geçemeyecem:)

Siyah Zambak dedi ki...

..öyleyse ali beye söyleyeyimde bir bidon zemzemde senin için ziyan etsin:)

Ali Kahya dedi ki...

canınız sağolsun. zaten geldim geleli su satın almadım daha. 1 bidon zemzemi bitirmeye çalışıyorum :) ben de ne çok sevenim vardır diyordum; bir allahın kulu gelip de zemzemimi içmedi. ben de çayı bile zemzemle demliyorum. gelecek defa da bahsi geçen proje için kullanırız.