10 Eylül 2006

Sevgilinin Diyarından Selamlar

Vuslat Anım....


Artık Mekke'deydim.. Kabe'nin kapısındayım, kalabalık. Gözlerim sadece Kabe'yi arıyor, içeriye doğru ilerlemeye çalışıyorum, öyle heyecanlıyım ki, dizlerim titriyor, saniyeler sonra Kabe'yi görecektim, rüya gibi. Ama saniyeler çok uzamıştı...bir türlü göremedim derken başımı bir çevirdim ki................... Bütün asaletiyle ve azametiyle KABE! Sanki zaman durdu, gözüm görmez, kulağım duymaz oldu, sadece Kabe'yi görüyordum, ben ona bakıyorum, o da bana bakıyor..ve sanki bana "Hadi gel, koş" diyordu. Ben de koşmaya başladım ama önümü görmeden, herkese çarpıyordum. Bu arada dua etmek istedim ama ne mümkün, dilim de tutulmuştu, inanamıyordum burda olduğuma, sadece salavat getirebildim.. Mesafe bir türlü bitmedi, koştum,koştum...ve işte tam karşısındayım. Öyle muhteşem ki, anlatılması mümkün değil, Allah her isteyene nasip etsin. İnsanlar tavaf ediyorlardı, hava çok sıcak ama kimin umurunda.. herkes tek vücud olmuş, yediden yetmişe, her renkten, her ırktan müslüman.. hepsi burda buluşmuş, Husumet buraya hiç uğramamış, insanlar kardeş gibi. Meğer hayat burdaymış, sanki önceden boşuna yaşamışım gibi geliyor.

Artık dua edebiliyordum,Allah'ıma her zamankinden daha yakındım, beni bu sefer daha yakından duyacaktı, aklıma gelen herkese ismen dua ettim, umreye niyet etmiştim, tavafa başladım, tavaf yedi kez oluyor ama sanki bir kez bile dönmemişim gibi geldi bana, hemen bitti, Kabe'ye yaklaşmak biraz zor, ama ben kendimi insanların içine bırakıverdim, başımı kaldırdığımda Kabe'nin dibindeydim. Muhteşem ve benzersiz bir koku, her yerine Allah lafzı işlenmiş, öptüm, dua ettim. İbrahim (a.s.) ın makamına yakın bir yerde iki rekat namaz kılıp dua ettim, ardından sa'y yaptım ve umrem bitti..Allah kabul etsin. Ama Hacer-ül Esved'i göremedim, çok kalabalıktı, fakat Cenab-ı Hakk o gece rüyamda gösterdi bana, üstelik tektim, koca Kabe'de sadece ben vardım, kapısına çıktım, Hacer-ül Esved'i öptüm, dua ettim, rahat rahat dolanıyordum...

Bir adam vardı kucağında bebekle ,ama bebek öyle küçük ki, henüz başını tutamıyordu ve babasıyla tavaf ediyordu, burda çocuk çok. Küçücük ihramlı, fistanlı ve çarşaflı çocuklar..


Ayrılık vakti gelmişti, ama ayrılmak zor oldu tabi.. Sanki giden ben, ben değildim.


................................................

Bir hafta sonra da Medine-i Münevvere'deydim, Sevgilinin Diyarı...

Medine çok mütevazi bir şehir, Mekke'ye nisbeten sükunet hakim, insanlar kendi hallerinde, hiç gürültü yok,sanki herkes sözleşmiş Peygamberi rahatsız etmemek için..


Kabr-i Şerif'i ziyaret edecektim, Cuma namazlarından sonra mescidi hanımların ziyaretine açıyorlar, beyler yine çok şanslılar.


Öyle kalabalık ki, ümmet-i Muhammed buraya gelmiş. Hanımlar kapının önünde açılmasını bekliyor.. ve kapı açılınca bir insan seli akmaya başladı, epeyce aktık, nihayetinde koşanlar Peygamberimize daha yakın oldular, diğerleri ve ben uzaktan selam verdik, selam verdikten sonra da selam gönderenlerin selamlarını ilettim, dua ettim, şefaati için yalvardım..


Kalabalık muazzam, bu kalabalık içinde namaz kılanlar da var, bir kadın secde edecek yer bulamayınca safiyane önünden geçen ayaklara vurmaya başladı.


Ben fazla duramadım, kucağımda kızım vardı, erken çıktım.


Mescid-i Nebevi'den sonra Uhud savaşının yapıldığı meydana gittik. Okçular tepesi, Uhud dağı, şehitlik ve Hz.Hamza'nın kabri, hepsi burada.


Bir rehber Uhud hakkında bir hadis söyledi, Peygamberimiz buyurmuş:


"Uhud dağı göze nur verir, Uhud bir cennet dağıdır, Uhud bizi sever, biz de Uhudu.."


Vel hasıl-ı kelam buralar çok güzel..

24 yorum:

ladybird dedi ki...

Allah c.c kabul etsin. Oralar guzldir tabi, bir giden bir daha, bir daha gitmek icin sabirsizlaniyor..Yazini okurken bir an kendimi o mubarek topraklarda hayal ettim. ins en kisa zamanda bana da nasip olur. yillardir istedigim bir sey ama bir turlu nasip olmadi, niyetine girmeli ve te zamanda uygulamali.

benim icin de dua eder misin?

selam, dua ve sevgiyle..

Siyah Zambak dedi ki...

elbette dua ederim. Allah sana ve bütün isteyenlere nasip etsin,hayalin bir bakmışsın ki gerçek oluvermiş,yeter ki yürekten iste..

emircan dedi ki...

Maşallah,allah kabul eylesin.Öyle güzel,samimane anlatmışsınız ki,bir an olsun kendimi orada hissettim.Allah razı olsun.Dualardan unutmayınız inşallah..

Adsız dedi ki...

Ne kadar şanslısın. Nekadar güzel anlatmışsın. biran oralarda gibi hissettim. bende çok istiyorum. bakalım Allah'ım ne zaman nasip edecek. İnşallah eder biran önce. Umrenide Allah kabul etsin. Bizlerede dua edersen çok seviniriz.

Siyah Zambak dedi ki...

emircan hocam,
allah razı olsun,dualarımızdasınız

gülce,
şanslıyım ama şanslı olduğum kadar da sorumluyum heralde, rabbim hakkını vermeyi nasip eder inşallah.

cenkunal dedi ki...

Bu en müstesna ve mübarek anlarınızı latifane paylaştığınız için teşekkür ediyoruz.Dualarda unutmayınız inşallah.
Selamlar...

Adsız dedi ki...

Selamünaleyküm Güzel İnsan ne mutlu sana ve ailene öyle güzel yerlerdesiniz Bahtiyarsınız Rabbim sizleri muhafaza etsin Ne güzel tasvir etmişsin oraları sanki capcanlı gözlerimiz önündeymiş gibi Başta Resulullah ASV olmak üzere herkese ve heryere binler selam Senin eşinin ve minnacık yavrunuzun Saadeti Dareyne nail olmanızı Cenabı Haktan niyaz ederim Urfadan ve ewden çok çok selam var Dualarda Dualaşmak Duasıyla Dua eder Duanızı bekleriz Allah yar ve yardımcınız olsun.

Siyah Zambak dedi ki...

cenk ünal,
allah razı olsun,dualarımızdasınız.

mehmet abi,
selamınız başım üstüne,dualarda dualaşmak üzere,urfaya ve eşinize selamlar..

akçahan dedi ki...

Allah kabul etsin, arzu eden herkese tekrar, tekrar gitmeyi ve kabul edilmiş hac ve umreler nasip etsin.

Adsız dedi ki...

Allah kabul etsin kardeşim..

Aslında bu yaz bende gitmeyi çok istemiştim ama bi türlü nasip olmadı seneye inş.

Bizlere dua etmeyi unutmayın

Ayşe dedi ki...

Ne mutlu size..
Allah umrenizi kabul etsin.
Bizlerede nasip etsin..
Sevgiler..

İbn-i Sina dedi ki...

Allah kabul etsin.. Gitmeyenlere de nasip etsin, gidenlere de takrarını.. Dualarına beni de katarmısın siyah zambak?..

Adsız dedi ki...

13 ekimde ordayım inşallah, misafir edecek yeriniz vardır umarım :)

Siyah Zambak dedi ki...

akçahan, anarşi, ayşe,ibn-i sina allah razı olsun,rabbim cümlesine nasip etsin..dualarımdasınız.

a.k.,
buyrun efendim,elbetteki yerimiz var,başımız üstüne..

Siyah Zambak dedi ki...

anarshi,
özür dilerim ismini yanlış yazdım,biraz tuhaf oldu.

ladybird dedi ki...

ben bir sey sormak istiyorum :)

dua ederken isimleri nasil aniyorsunuz? ladybird, anarshi, ibn-i sina vs diye mi etmemiz gerekiyor ? :)

tahin bana geldiginde bazen Yasemin yerine ladybird falan diyor mesela.. ismimi ozellikle belirtme ihtiyaci duydum. anlarsiniz ya siyah zambak hanfendi:)

Siyah Zambak dedi ki...

anlaşıldı yasemin hanım,ben herkese burdaki ismiyle dua ediyorum,zaten başka şansım da yok:)fakat sizin gibi özellikle ismiyle dua etmemi isteyen varsa söylesin lütfen,gerçi Cenab-ı Hakk şüphesiz ki kime dua ettiğimi bilecektir.öyle değil mi?

ladybird dedi ki...

Tabi.. "Dua isteyen herkes" dediginde bile kabul olur ins. Allah razi olsun.

Adsız dedi ki...

Yahu rahat bırakın yaw Siyah Zambakı.Bir tadını çıkarsın oraların.Toptan dua ediyor işte hissenize ne düşerse alın.Anarshi gibi garip isimler var yaw nasıl dua etsin garip.Bu arada duada beni de unutma lütfen...

Siyah Zambak dedi ki...

:))olur anonim unutmam,senin isminde pek sıradanmış...anonim!

Adsız dedi ki...

dua için hesap numarası açma düşünceis de benden olsun, ne öyle bedavaya dua mı olur? :)

Siyah Zambak dedi ki...

olur,olur...anonim,sen benim çarpılmamımı istiyorsun ne:)

eskiden almanyaya falan insanlar para kazanıp bir kaç ailenin ihtiyaçlarını karşılamak için giderlermiş.(gerçi günümüzdede var)onun gibi bende burda birkaç değil dilimin döndüğünce eşimin dostumun manevi ihtiyacları adına acizane dua ediyorum.

ladybird dedi ki...

anonime dua konusuna cok guldum :D

ah bu anonimler ahh..

Adsız dedi ki...

Anonimler bu sayfaların tdı tuzu biberi...