10 Mayıs 2006



Bencilliğin De Bu Kadarı...

Geçen gün bir işim için dışarıya çıkmıştım. Halk otobüsüne bindim, biraz ilerleyince otobüse açık bir bayan bindi. Tam o sırada en öndeki tek kişilik koltuk boşalmıştı. Bayan oturmak üzere koltuğa doğru yönelirken, koltuğa daha yakın olan bir başka bayan oturmaya yeltendi ki; diğer bayandan kabaca "Oturma, ben oturacağım, kaşla göz arasında hemen yerimi kapıyorsun..." diye bir bağırtı geldi. Diğer bayan da tırsmış olacak ki, sessizce kendi kendine söylenerek hemen uzaklaştı, tabi otobüs şöförü de olmak üzere herkes bayanın bu çirkin hareketine bakakalmıştı.


Bayan beş on saniye koltuğun başında,gözlerini koltuğundan ayırmadan sinirli bir tavırla bekledi. O, beklerken otobüse binen bir başka kapalı bayan olanlardan habersiz koltuğa oturmak istedi ve o da nasibini aldı. Kapalı bayan da " Neden kızıyorsun? Bu devlet malı, herkes kullanabilir" deyince ortalık iyice kızıştı. Bir türlü koltuğa kimseyi otutturmayan bayan da "Bağırmıyorum, sende niye yerime oturuyorsun vs..."diye bağırırken kapalı bayan da söylenerek uzaklaştı.


Bu arada diğer bayan kapalı bayana öyle sözler sarfetti ki, bütün gözler bir anda sadece koltuk için beş dakikada iki insanın kalbini kırdıktan sonra bir de böylesine çirkin sözler sarfedebilen kadının üstündeydi, adeta bakışlarıyla o kadını döver gibiydiler. Fakat hiç kimse onun seviyesine inipte muhatap olmadı, kapalı bayan bile... Herkes onu susturmak için uğraşırken mağdur durumdaki bayan gözü yaşlı bir şekilde en arkaya geçti! te o an, bir hemcinsimden utanırken, diğeriyle susabilmek büyüklüğünü gösterdiği için iftihar ettim. Fakat bencilliğin bu kadarına da pes diyorum, yazıklar olsun! Rabbim rahmetiyle ıslah etsin...


9 yorum:

Ebrûlî dedi ki...

Koltuk davası işte..
Otobuüstekiler böyleyse, siyasetçileri hiç kınamayalım ;-)

tahin dedi ki...

Allah akil fikir versin. Bu ne yahu? Alti ustu bir koltuk?! Insanlar iyice yoldan cikmis..!

cenkunal dedi ki...

Bu da kadınlara mahsus bir özellik olsa gerek.
Koltukta oturmak gibi,erkeklerin hiç bir zaman yapmayacağı bir kavgadan hareketle(yaparlar mı yoksa?-burasını kendi kendime soruyorum tabii-)siyasetçilere atlamışsınız.-hepinizi kastetmiyorum-
Neyse.
İster bayan ister erkek,ister siyasetçi,ister bürokrat;kim olursa olsun,bencillik yakışıksız bir durum.
(aklıma geldi birden;zamanında bir siyasetçimiz kendim için bir şey istiyorsam namerdim demişti.)
-Bu ne biçim yorum demeyin sakın-
:-)

Adsız dedi ki...

�u koltuk harbi(!) nedir Ya Rab dünyada varmı eşi? Koltuk hatırına ve sevdasına yapılanları hatırlattı.Cinsi latif olan Nazik nazenin kibar Hanımlar böyleyse... OOO....

Siyah Zambak dedi ki...

Rabbena hep bana...bu dava bitmez,ister siyasetteki koltuk olsun ,ister otobüsdeki koltuk olsun...İnsanlarda ene var olduğu sürece bu da var olacaktır.. ne yazık ki!

Fakat bu kadınlara mahsus değil Cenk Bey..ki nitekim siyasetçilerin de geneli erkektir!

cenkunal dedi ki...

Haklısınız.�aka babından yazmıştım ben.Ama şu da var ki,hanımlar,detay konularda,daha çok tartışma yaparlar bildiğim kadarıyla.

Siyah Zambak dedi ki...

Cenk Ãœnal,
Siz de haklısınız. Kadınlar maalesef daha detaycılar.

Aslında ben de şaka babından yazmıştım,fakat gülücük işaretini koymayı ihmal etmişim. Yanlış anlama olduysa izale etmek istedim.

cenkunal dedi ki...

EstaÄŸfirullah.

cenkunal dedi ki...

EstaÄŸfirullah.