26 Ekim 2007

Hatice Teyzemi Çook Seviyorum :)

Efendim, malum şevval ayındayız. Ben de annemin eşliğinde Allah kabul ederse oruç tutmaktayım.Lakin evvelsi gün aniden çalan bir telefon herşeyi değiştirdi, samimi birbirimize nazımızın geçtiği bir aile dostumuzun kızı:"F.teyze, dün annem size gelmiş bensiz bensiz..Ben de bugün annemle geleceğim tekrar müsaitseniz, ama dün oruçmuşsunuz, bugünde oruçmusunuz?" diye sormuş. Annem de "Evet kızım orucuz ama,mutlaka beklerim"demiş.Kızın içi rahat etmemiş olacak ki:" Ya olmaz orucunuzu bozun" diye çok ısrar etmiş. Menüyü de aklından hazırlamış hanımefendi:). "Bugün (ayıptır söylemesi) kısır yapıp yiyelim" demiş. Zaten annemin kısırı da muhteşem olur :((( Neyse annem daha fazla diretemeden bozdu orucu, napsın hatuncağız..Ee, o bozunca bende arada sivrilmeyeyim diyerek "bismillah" dedim sonrada "Allahım sen çok büyüksün affet Ya Rabbim" dedim ve ben de orucumu yedim.Aslında nafile oruçta bozulabildiğini de biliyordum fakat ertesi gün bir arkadaşım "Nee, orucumu yedin, altmışbir tutman lazım.."diye ısrar edince de şüpheye düştüm, hatta bir ara sebep olanlara da çook kızdım . Sonra aklıma Hatice teyzem geldi.Önceki bir postumda muhteşem yemeklerinden de bahsetmiştim. İslami konularda da çok bilgilidir Hatice teyze. Anneme hemen "Hatice teyzeyi arayıp soralım" dedim.Canım Hatice teyzem ya..Beni altmışbir günden kurtardı, hatta üstüne karlı bile çıkdım, misafir için nafile orucu bozmak sevapmış:) Zaten çok severdim seni Hatice teyzecim, şimdi daha çok seviyorum. Eğer mübarek eşiniz M. amca izin verseydi telefonda sizden özel bir dua isteyecektim ama M.amcam kameti getirmeye başlamış bile..:)
(lafı da nasıl uzatmışım.Yazarken çabucak bitmişti halbuki.neyse kusura bakmayın artık:))

10 yorum:

Adsız dedi ki...

evhamlandığınız hususta şayet hatice teyzeden olumsuz bir cevap alsaydınız acaba nasıl olurdu!?
şaka bir yana evhamı ortadan kaldırmanın yegane çaresi ilimdir. madem şüpheleniyoruz öyleyse bu meseleyi bir bilene sormak gerekir.

Siyah Zambak dedi ki...

hatice teyzeden( bir bilen olarak) olumsuz bir cevap alsaydım altmış bir tutardım.bir ihtimal şöyle de yapabilirdim;bir mühendis arkadaşım var, ona sorardım. bu konularda benim ilmim biraz yetersiz malesef, genelde ona soruyorum, o da maşaallah herşeyi bilir:)

emircan dedi ki...

Efendim bir ilave yapayım müsadenizle;2gün oruç tutmalısınız:)biri bozduğunuz oruçtan dolayı kaza olarak,diğeri ise şavval orucunu tamamlamak üzere.Allah kabul etsin:)selamlar..

Siyah Zambak dedi ki...

müsade sizin efendim.teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için:)

aeae dedi ki...

merhaba kardesim,ziyaretin icin cok tsk.ler sevindirdin beni.
sayende bunu ögrenmis oldum bende bilmiyordum bozulabilecegini.dinimizde misafir ciok önmeli demk ki bu konudada müsamaha göstermis misafir husunda.esenlikler dilerim.hayirda kal.

Siyah Zambak dedi ki...

iade-i ziyaretin de beni sevindirdi gülruh.her zaman beklerim.

dinimizde zorluk yok..

Adsız dedi ki...

Haydi haydi iyisin Siyah Zambak
Şanslı insansın vesselam...
Oruç tuttun sevap...
Nafile orucu misafir için bozdun ve o güzelim şeyleri yedin afiyet olsun o da sevap...
Yerine tekrar güne gün kaza edeceksin tekrar sevap...
Ohhh ne kadar güzel
Beş mertebe kardan daha çok kar içinde kar...
Hamd olsun Rabbime ne güzel bir dine mensubuz...
Ne kadar şükr etsek azdır...
Herkese selam...
Durmak yok; Duaya devam....

Siyah Zambak dedi ki...

selamlar bizden mehmet abi,
haklısın ben bu işten çok karlı çıktım:) allahım bire bin yazsın.

cenkunal dedi ki...

Her şey tamam da,şu "orucumu yedim" de ne demek oluyor ki?
Orucun yenildiğini de ilk kez duyuyorum sayenizde.
Afiyet olsun.
:-)

Siyah Zambak dedi ki...

saolun cenk bey, siz de bir ara deneyin..fena olmuyor tadı:)