2 Ekim 2006

Başlık bulamadım...

Bir tanıdığımız bize yarım saat mesafede ki Osfan ilçesinde iki tane türk ailesinin bulunduğunu söylemişti,burda türk görmek ya da türklerin olduğunu duymak çok mutlu ediyor beni,Kabe de Hacer-ül Esved'in hizasında bir yeşil ışık var, orası genelde türklerin bulunduğu yer oluyor, her gittiğimde orda oturmayı tercih ediyorum, türkçe konuşan birilerini görmek çok güzel..

Tanıdığımız kişi türk ailelerle müsait bir gün bizi götürüp tanıştıracaktı. birisi türkiyede izindeymiş ama diğeri burdaymış, bu aile antakya reyhanlılıymış. cumartesi akşamı için anlaştık ve akşam olunca yola çıktık, giderken inşaallah çocukları vardır da kızımla biraz oynarlar diye dua etmiştim.

eve vardığımızda kapıyı bir ufaklık açtı, kızım adına sevinmiştim, sonra arkadan bir ufaklık daha geldi..bir tane daha geldi..kapının önünde bir kısmı üçüz olmak üzere beş tane çocuk vardı.sonunda annelerini görebilmiştim,içeriye geçtik, kızım bir koşmaya başladı "bebeek" diye, meğer bir de yeni doğan bebekleri varmış, çocuk arabasında uyuyordu.maşaallah kalabalık bir aile. evin içi bayram şenliği gibiydi:) çocuklar arapça ve türkçe karışık konuşuyorlardı, arapça bence çok estetik bir dil ama küçük ağızlara daha çok yakışıyor sanki..

iyi insanlara benziyorlardı, kısmetse yine görüşmek istiyorum. Burda gurbette gibi hissetmiyorum kendimi ama yine de insanın memleketi ve memleketlisi başka elbette..

8 yorum:

emircan dedi ki...

Siyah Zambak kardeşim,
Siz bana oralara gittiğim ilk yılları hatırlatıyorsunuz.Dolayısıyla sizi çok iyi anlıyorum.Oralarda Çok geniş Türk aileleri var.Zamanla onlarla tanışıp çevrenizi genişletirseniz daha da rahat edersiniz tahminim.Allah kolaylıklar versin.

Ebrûlî dedi ki...

Kendini gurbette hissetmemen çok güzel.Senin ve kızın içn çok sevindim. İyi insanlarla karşışlaşırısn inşallah.

Arapça öğrenmeden gelmeyin sakın. :) Kızının küçük ağzından dinleyelim biz de. Allah'a emanet ol.

Adsız dedi ki...

bir başkadır benim memleketimmmmm
laylaylayy lalalaylayllalalaylay...
eee bir şeyin kıymeti o şeyi kaybettiğin zaman anlaşılır. 20 yıl boyunca türkçe konuşan insanlardan sıkılır; farklı yerlere gitmek, farklı dilleri bilmek, istersin ulaşıncada o kadar da abartılacak bir şey olmadıgını anlayıp turkiyeye dönmek istersin. "bu sözüm size değil" genel olarak söylüyorum. 5 milyondan fazla avrupada yaşayan gurbetçilerimize sorun. acaba hangisi geri dönmek istemiyor? geri dönmek için mücadele vermiyor?
kokusuylada, adıylada, tadıylada, refah ve yaşam standartlarıylada VATAN başkaa inşalla tiz zamanda haber saldık gelesiniz die

Ebrûlî dedi ki...

sana arapça öğren diyene kadar ben de türkçe öğrensem iyi olur :)

yukarıdaki "karşışlaşırısn kelimesi "karşılaşırsın" olacak. ;)

cenkunal dedi ki...

Ebruli hanım ,abartmayın.Buna sadece dizgi hatası denilebilir belki.
Olur böyle şeyler.Türkçenize takmayın.

Adsız dedi ki...

Selamünaleyküm o güzel beldelerde ve güzellikleri içten yaşayan güzel insanlar.İçinizdeki o ihlas ve şevk devam ettikçe sen ve ailen o mukaddes beldelerden çok istifade edeceksiniz.İlk anda insan yalnızlık çeksede kısa süre de geçer bu.Çok tanıyacağınız ve tanışacağınız yer ve insanlar çıkacaktır karşınıza.Bu genç yaşta ne mutlu sizlere oralardasınız. Manevi yönden tabir caizse tadını çıkarınız.En kısa sürede Ebrulinin dediği gibi Arapça öğrenin arapça için bu bir fırsat ve nimet unutmayın sakın.Allah yar ve yardımcınız olsun.

Siyah Zambak dedi ki...

haklısınız emircan hocam, fakat şimdilik türklerden çok araplarla görüşüyoruz.yani arapça şart. öğrenirim inşaallah, bilmeyince zor geliyor ilk etapta.allah kolaylık versin.

mühendis bey,
arada özlem oluyor tabi ama önemsenecek kadar değil..

ebruli,
inşaallah, şu an tek istediğim arapça öğrenmek, ve arapça öğrenmek adına bir şey yapmadığım gün rahatsız oluyorum.bir an önce öğrenirsem iyi olacak.takma kafana ya, sen küçükken de böyle konuşurdun:) ben alışkınım yani..

mahmut,
repertuarında başka hangi memleket türküleri var:)

cenk bey,
beni şaşırttınız, siz ve ebruli hanımın hatalarını kapatmak...neyse neyse, allah böyle devam ettirsin:)

mehmet abi,
çok haklısınız, rabbim buralarda geçirdiğimiz her anımızın kıymetini bilmeyi nasip etsin inşaallah..

Adsız dedi ki...

kör oldum yazıları okurken yazı rengi yada template rengini değiştirirmisinissss...