1 Ocak 2009

Ankara Simidi

Son günlerde hep hayalimde sıcacık, çıtır çıtır Ankara simidi.
Tabi sadece hayal benim için. Ankara'dan umreye birileri gelse de şöyle on tane sipariş etsem. Öyle hasretini çekiyorum ki mübareğin, on tanesi için tam 103 tl ödeyerek başbakana bu konuda rakip bile olabilirim :)


Buradan Ankaralılara sesleniyorum. Simidinizin kıymetini bilin. O gevrek, lezzetli nimetin değerini anlayın, Allah'a şükredin ve benim için de yiyin ama yanına bir de çay alın. Kuru kuru boğazıma tıkanmasın. Havalar sıcak olsaydı ayran daha iyi giderdi ama neyse...Hadi afiyet olsun o zaman :(

7 yorum:

Ceylin dedi ki...

Ben de bir Eskişehirli (doğumlu) olarak Eskişehir simidine hayranım. Kuzenimin toptan alıp deepfreze koyduğunu hatırlıyorum. Ankarada kimse bana simit yedirmediği için :(( bilemiyorum Siyah zambağım..

Adsız dedi ki...

Medine'de yiyeceğim bir hurma karşılığında bir senelik simit-çay ihtiyacını karşılamaya talibim. hatta oraya tezgâh bile açabilirim sevabına ;) bu aralar pek hayırseverim :)

Siyah Zambak dedi ki...

ceylincim,
eskişehir simidini hiç tatmadım. artık sen de umreye gelirsen ondan getirirsin, kabul ederim yani çekinme:) ankarada kimsenin sana simit yedirmeyişine çook şaşırmış durumdayım. sözüm olsun, ben gelince beraber yeriz. bildiğim süper bir simit fırını var, fırından çıkarıp veriyorlar, tam ağzına layık.

ebruli,
umreye gelince bu sözünü hatırlatırım. bence sen buraya gelirsen sadece bir tane hurma ye, yoksa bu simit çay masrafının altından kalkmaya ömrün yetmez:) hayırsever olup olmadığın da tartışılır. yakınlarından, ankara simidini henüz yemeyenler var mı yok mu onu araştırmak lazım!

Adsız dedi ki...

Hmmm...
Gerçekten nefis görünüyor bu simit, peynir ve çay üçlüsü...
Ayranı araya katıp yılların kadim dostları olan bu üçlüyü birbirinden ayırmayalım...
Ayranı lahmacun veya çiğ köfteyle içeceksin...
Bu arada benim bildiğim İstanbul simidi de çok meşhurdur...
Hatırlatılır...
Sahi laf aramızda bir simit getirilmesi uğruna ne kadar çok insanı Umreye davet ettin böyle Siyah Zambak :-)
Haydi afiyet şeker olsun...

Siyah Zambak dedi ki...

nefis ötesi görünüyor bence, lahmacun ve çiğköfte fikri ilk okuduğumda iştahımı açar gibi yapsa da bu sıralar etle aramız daha kötüye gittiği için çok cazip gelmedi mehmet abi, ben en iyisi simitte kararlı davranayım.

davetim herkes için geçerlidir, siz de buyrun gelin:)

Adsız dedi ki...

Yav simitte karar kılmana itirazımız yok...
Yalnız kadim dostları birbirinden ayırmayalım...
Ayranın kadim dostu çiğköfte ve lahmacun...
Simidin ise peynir ve çay...
O kadar :-)
Tekrar efiyet olsun...

Adsız dedi ki...

Bu arada unutmadan nazik davetiniz için teşekkür ederiz...
Allah razı olsun...