9 Eylül 2008

Kabe'de Ramazan

Cuma günü Mekke'ye gidip umre yapmak nasip oldu çok şükür. Mekke çok kalabalık ve çok sıcaktı. Resmen yanıyordu.Herkes telaş içinde, Kabe'de bu ramazan günü nasıl daha çok ibadet edebiliriz düşüncesiyle koşuşturuyordu.

Yetkililer boş durmamışlar, sağosunlar. Say yerinde genişletme yapılmış, iki katına çıkarılmış. İyiki de yapılmış. Eskiden o dar yere nasıl da sığarmış insanlar hayret! Bu kadar yere bile zor sığılıyor halbuki.

Aşağıdaki resimlerde sizlere de değişikliği anlatmaya çalışıcağım.
Merve tepesinden çekilen bu resimde gördüğünüz alan, eskiden gidiş geliş olarak kullanılan alanın hemen hemen tamamıydı. Şu anda sadece geliş olarak kullnılıyor.

Yine merve tepesinden benzer bir resim

Burda da biraz tepeden çekmeye çalıştım.

Burası Safa tepesi. Kalabalık resim de nasıl gözüküyor bilemem ama hakikatte anlatılmaz yaşanır. Fotoğrafları çekmek için olduğum yerde bir kaç saniye beklemek bile çok zor.

Resimlere bakınca yine canım çekti, Rabbim tüm isteyenlere ve bana tekrarını nasip etsin.

Sabah namazından çıkarken havaya kaldırılmış cep telefonuyla çekilen bir resim. Namazdan çıkan cemaat akıyor sokaklara doğru. Resim biraz tuhaf çıkmış ama o şartlarda daha iyisini çekemezdim.

Burada da, yukarıdaki resimde gördüğünüz cemaatin ön kısmı görülüyor.
Elimden gelse her anı fotoğrafa çekip sizlere göstermek isterim ama mümkün değil tabi. Zaten Kabe'nin içinde sürekli fotoğraf çekmek hoşuma gitmiyor. Maneviyatı bozuyor sanki. Buna sebebiyet vermek istemediğim için ancak bu kadar çekebildim şimdilik. Zamanla yine çeker yine yayınlarım inşaallah.

8 yorum:

Beter Böcek dedi ki...

Allah tüm kullarına Kabe'ye gitmeyi nasip eder inşallah.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Allah umrenizi kabul etsin .şimdiden bayramınız mübarek olsun.sizden ricam harameynde ve mescidi nebevide benimde o iklime tez vakitte kavuşmam için dua etmeniz.mümünin mümin kardeşi için yaptığı dua tesirlidir.hayırlı günler
Havva

Ceylin dedi ki...

Allah tekrarını nasib etsin inş.

Adsız dedi ki...

s.a sevgili siyah zambak abla. yeni bloğun çok güzel olmuş. çok nasiplisin bu sene de mekke'de bir ramazan orucu tutmak nasip olmuş. medine'yi doya doya yaşıyorsundur zaten. varsa msn adresini almam mümkün mü?

Adsız dedi ki...

Aynı yer ve zamanda net olmayan resimler de olsa buna da şükür:-)
Hiç yoktan iyidir...
Paylaşım için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

ALLAH RAZI OLSUN COK GÜZEL FOTOLAR HAYIRLI RAMAZANLAR:))

LEYLA dedi ki...

inşallah tekrar nasip olur gitmek,ikinci kez gittiğimde sanırım bazı yerler çok değşik geleck bana her geçen gün değişiyor Mescid-i Haramın içi ve dışı... çok sağol siyah zambak,bu taze görüntüler hasreti ve tekrarı için duaları diri tutuyor,,,

suveyda dedi ki...

hayırlı bayramlar siyah zambak.
şekerimi, çikolatamı ayır kenara.:)
yada en güzeli bana bir dua etsen, ne hoş olurdu.