11 Aralık 2007

Su Gibi Aziz Olalım

Su hayattır,Allahın bizlere çok büyük bir ikramı, lütfudur. Büyük nimettir. Su hakkında söylenecek çok şey var aslında ama benim ilk aklıma gelen atalarımızın dediği gibi "Su gibi aziz ol." sözüdür.
Evet çok azizdir su. Hayatımızdaki büyük yerini,suyun içinde yaşayan balık misali kıymetini her ne kadar bilmesek de, her ne kadar bir damlasının bile şükrünü eda edemesek de, Yüce Allah yine de biz kulları için onu gökden indiriyor aşağılara. Nasıl bir şefkat, nasıl bir lütufdur su.
Su, çok da mütevazidir. Gökden iner ama hep aşağılarda gezer, en aşağılarda...toprağa karışır.Değdiği yere can verir, değmediği yer de kurur. Temizdir, gittiği yeri de temizleyerek gider.Su temizlikdir.
Allah suyun kıymetini şu ayetle açıklıyor insanlara:
“Biz, ölü olan toprağa can vermek, yarattığımız nice hayvanların ve nice insanların susuzluğunu gidermek için gökten tertemiz su indirdik” Furkan suresi, 48, 49
"İçtiğiniz suya baktınız mı?Buluttan onu siz mi indirdiniz, yoksa indiren biz miyiz?Dileseydik onu tuzlu yapardık. O halde şükretseniz ya!" vakıa suresi 68-70

"Yeryüzünde haşmetli dağlar yarattık, sizlere tatlı sular içirdik.." Murselat suresi 27. ayet

"De ki: "Baksanıza, eğer suyunuz çekilse, size kim bir akarsu getirebilir?" " mülk suresi30.ayet

Allah, hepimize suyun kıymetini bilmeyi ve şükrünü eda edebilmeyi nasip etsin.

Su gibi aziz olun:)


4 yorum:

NESLİ dedi ki...

S.A.ya ben suyu çok severim ne zamandır aklıma geliyodu içimden sürekli su ne kadar temiz bir güzelliktir diye düşünüyodum.iki gün üst üste suyla ilgili birçok güzel şeyle karşılaştım.gerçi her zaman elimizin altında bulunan şey olarak diye düşünebilir kimileri ama hislerim sonucunda güzel bir şekilde karşıma çıkması çok etkileyici oldu benim için.su!onun sayesinde ondan gelen güzellikle derinliklerde hayat bulan ve hayat veren en güzel nimet..Rabbim susuz bırakmasın onun gibi aziz olmayı da nasip eylesin(amin)

aeae dedi ki...

Selamin güzeli ile,

Su kadar aziz olmak ne güzel tabir hem kiymetli hem vazgecilmez ...

Adsız dedi ki...

Biliyoruz ki su hayattır, su berekettir, su temizliktir ve su rüyadır.
Biliyoruz ki Su bizsiz olabilir, ancak biz susuz olamayız.
Biliyoruz ki gökyüzü ağlamadan yeryüzü gülmez.
Suyun kıymetini bilelim, israf etmeyelim edenleri de uyaralım.
Bu arada hatırlatmakta fayda var; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, her yılın 22 Mart gününün, “Dünya Su Günü” olarak anılmasını kararlaştırmıştır.
Su gibi aziz olunuz...

Siyah Zambak dedi ki...

nesli, mehmet abi, gülruh;
yorumlarınız için teşekkür edrim.